Arbeidsmediation
Where you find the laws most numerous, there you will find also the greatest injustice. Arcesilaus

Over arbeidsmediation valt veel te zeggen.

Arbeidsmediation wint aan populariteit in Nederland. Binnen afzienbare tijd willen overheden zaken eerst uitbesteden aan mediators voordat partijen voor een rechter verschijnen.
Je ziet met name werkgevers terughoudend zijn en er weinig of geen heil in zien als een oplossing van het ontstane arbeidsconflict. Sterker nog, ze kunnen zich niet goed voorstellen wat je er precies van kunt verwachten behalve dat je er veel tijd in investeert en dat het kosten met zich mee kan brengen.

Wanneer is arbeidsmediation interessant voor een werkgever en een werknemer?

In de hiernavolgende mogelijkheden is het goed om  bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict de inzet van een mediator te overwegen:
a. Men wil daadwerkelijk uit de ontstane situatie komen m.a.w. partijen willen met elkaar verder;
b. De situatie slaat over naar de andere medewerkers; de werksfeer staat onder druk. In dat geval is enkel een uit elkaar gaan niet meer voldoende omdat het conflict zich al heeft verspreid onder de andere medewerkers.


In de praktijk komt het voor dat de werkgever deelneemt aan een mediation  omdat hij daarmee een goed dossier opbouwt. Dit is een veelgehoorde kritiek vanuit bijv. de advocaat van de werknemer over de mediation die al heeft plaatsgevonden.  Aan de kant van de werknemer zie je dan weer dat deze op advies van zijn juridische bijstand deelneemt om een loonstop te voorkomen.

Als partijen met de juiste intenties aan tafel zitten dan is mediation een heel zinvol middel om inzicht te krijgen in:
a. de cultuur van het bedrijf. Voor een werkgever kan het bijvoorbeeld heel verhelderend zijn om mee te krijgen wat zich achter de schermen afspeelt. Hetzelfde geldt voor een werknemer die duidelijk wordt gemaakt wat de spelregels van het bedrijf  zijn waar iedereen zich aan heeft te houden.
b. partijen krijgen inzicht in zichzelf en elkaar. Partijen kunnen elkaar nadien met heel andere ogen bekijken. Dit levert in de praktijk een sterkere relatie op met elkaar en het bedrijf.

Wenst u meer informatie? Dat kan. U kunt rechtstreeks met haar contact opnemen op 0320-769113 voor meer informatie of u vult het contactformulier in waarna u – binnen 24 uur -wordt teruggebeld.

Aangesloten bij:

Vereniging voor arbeidsrecht

Contact:

Recht bij Arbeid
Rivierenlaan 223A
8226LG,  Lelystad
0320 - 769113
Contactpersoon: mr Joyce B.E. Paashuis
Mail j.paashuis@rechtbijarbeid.nl

Stel uw vraag:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht