drs. Ancella van der Haar

drs. Ancella van der Haar

“Er is meer in het leven dan werken, een goede balans tussen werk en privé is van grootbelang.” Dit is mijn motto en zo probeer ik ook te leven. Mijn naam is Ancella van der Haar.Al jaren ondersteun ik werkgevers en werknemers bij verschillende vraagstukken met betrekking tot arbeid.

Na mijn studie tot HRM adviseur ben ik mij als eerste gaan richten op het ondersteunen en begeleiden van mensen die vanwege ziekte of ontslag hun baan hadden verloren, wat ook privé een enorme impact heeft. Hier staan we vaak niet genoeg bij stil. Ik werd destijds vooral na het eerste ziektejaar ingezet, dus nadat mensen al hele processen hadden doorlopen, en was zogezegd de laatste stap in de keten. Dat vond ik jammer. Door mij al in het beginstadium in te huren, had ik immers eerder mijn ondersteuning kunnen bieden.

Om die reden besloot ik de studie Casemanager Regie op Verzuim te gaan volgen, die ik in 2019 succesvol heb afgerond. Naast mijn functie als casemanager ondersteun ik werkgevers en werknemers bij looptrajecten, re- integratie en personeelsvraagstukken. Gesprekken voer ik voornamelijk face to face; dat persoonlijke contact werkt voor mij het prettigst.”

Specialisaties

Recensies

“Ik heb Recht bij Arbeid ingeschakeld omdat het niet lekker liep tussen mij en een van mijn teamleden. Uiteraard hebben we eerst samen om de tafel gezeten, maar we kwamen er na een aantal gesprekken toch niet goed genoeg uit. Mediation werd de volgende stap. Wat ik zo goed vind aan Recht bij Arbeid is dat zij voor beide partijen oog hadden, dus zowel voor het verhaal van mijn medewerker als voor dat van mij en de organisatie. Daarnaast waren zij niet bang om gevoelige onderwerpen aan te snijden en de diepte in te gaan. Wij zijn er door hun hulp uitgekomen, met een veel fijnere samenwerking en veel meer wederzijds respect dan ik mogelijk achtte.”

– L. Q.
Manager Coloriet

Ga naar de bovenkant