mr. Joyce B.E. Paashuis

mr. Joyce B.E. Paashuis

Mr Joyce Paashuis adviseert – vanaf 2006 – werkgevers op De scheidslijn tussen het arbeidsrecht (verzuim) en de sociale zekerheid. Met name dit laatste is haar specialiteit: Advisering in dossiers en het voeren van bezwaarzaken tegen ziektewet- en WIA beslissingen. Hiervoor werkt zij tevens samen met diverse gespecialiseerde bezwaarartsen. Het doel is niet alleen financiële schadelastbeperking maar ook ‘recht’ doen aan de situatie zoals die is.

Voor onder meer het Vermoeidheids- en pijncentrum Nederland voert zij de (WIA)bezwaarzaken voor patiënten. Verder geeft ze veelvuldig geaccrediteerde trainingen in het land op het gebied van de sociale zekerheid. Ze heeft voor hetzelfde vakgebied ook trainingen in het hoger onderwijs (hbo) gegeven. Op de nationale salarisdagen is zij één van de sprekers.

Na haar rechtenopleiding aan de VU heeft zij diverse (postacademische) opleidingen gevolgd:
* de specialisatie arbeidsrecht, de Vrije Universiteit (VU Law Academy). Dit is afgesloten met een examen (2009). Het behaalde examen geeft toegang tot de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsjuristen.
* de opleiding tot (mfn)-mediator. Ze is gespecialiseerd in arbeidsmediations wat een voor de hand liggende keuze is gezien haar achtergrond.
Als mediator is ze niet bang om zichzelf te zijn. Ze is onafhankelijk en opereert als zodanig. Zij neemt de regie in het proces.

Recensies

“Wij hadden een conflict met een werknemer binnen ons bedrijf en kwamen daar samen niet uit. Dus hebben wij Recht bij Arbeid ingeschakeld, ook om te laten zien dat wij van goede wil waren. Recht bij Arbeid heeft ons begeleid in de gesprekken met de werknemer. Wat mij opviel is dat zij zich zeer neutraal en kundig opstellen, en geen partij kiezen. Met de uitkomst ben ik als werkgever uiteraard niet honderd procent tevreden; ik had bepaalde zaken graag anders gezien. Maar goed, als we het met elkaar eens waren geweest, dan was dit conflict ook nooit ontstaan. Waar ik erg bij om ben is dat ons, door de samenwerking met Recht bij Arbeid, de gang naar de rechter bespaard is gebleven. We konden snel weer vooruit en dat is voor beide partijen alleen maar goed geweest.”

– Caroline Sontrop,
SISO-eigenaar en voormalig hoofd personeelszaken

Ga naar de bovenkant