mr. Joyce B.E. Paashuis

mr. Joyce B.E. Paashuis

Mr Joyce Paashuis adviseert – vanaf 2006 – werkgevers op De scheidslijn tussen het arbeidsrecht (verzuim) en de sociale zekerheid. Met name dit laatste is haar specialiteit: Advisering in dossiers en het voeren van bezwaarzaken tegen ziektewet- en WIA beslissingen. Hiervoor werkt zij tevens samen met diverse gespecialiseerde bezwaarartsen. Het doel is niet alleen financiële schadelastbeperking maar ook ‘recht’ doen aan de situatie zoals die is.

Voor onder meer het Vermoeidheids- en pijncentrum Nederland voert zij de (WIA)bezwaarzaken voor patiënten. Verder geeft ze veelvuldig geaccrediteerde trainingen in het land op het gebied van de sociale zekerheid. Ze heeft voor hetzelfde vakgebied ook trainingen in het hoger onderwijs (hbo) gegeven. Op de nationale salarisdagen is zij één van de sprekers.

Na haar rechtenopleiding aan de VU heeft zij diverse (postacademische) opleidingen gevolgd:
* de specialisatie arbeidsrecht, de Vrije Universiteit (VU Law Academy). Dit is afgesloten met een examen (2009). Het behaalde examen geeft toegang tot de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsjuristen.
* de opleiding tot (mfn)-mediator. Ze is gespecialiseerd in arbeidsmediations wat een voor de hand liggende keuze is gezien haar achtergrond.
Als mediator is ze niet bang om zichzelf te zijn. Ze is onafhankelijk en opereert als zodanig. Zij neemt de regie in het proces.

Recensies

“Wij hebben gebruik gemaakt van Recht bij Arbeid, nadat een van onze werknemers een uitspraak van het UWV had gekregen en wij hiertegen in hoger beroep wilden gaan. Recht bij Arbeid heeft een zeer vlotte werkwijze. Wat ik daarnaast zo prettig vind is dat zij je vooraf vertellen wat realistisch en dus haalbaar is. Ik ben van mening dat je die expertise als werkgever echt niet zelf in huis hebt. Daarom is deze steun ook zo fijn! Wij hebben de zaak met succes afgerond. Ik ben zeer positief over hun werkwijze.”

– Tineke v/d Vlugt,
HR, Jet Bik

Ga naar de bovenkant