mr. Joyce B.E. Paashuis

mr. Joyce B.E. Paashuis

Mr Joyce Paashuis adviseert – vanaf 2006 – werkgevers op De scheidslijn tussen het arbeidsrecht (verzuim) en de sociale zekerheid. Met name dit laatste is haar specialiteit: Advisering in dossiers en het voeren van bezwaarzaken tegen ziektewet- en WIA beslissingen. Hiervoor werkt zij tevens samen met diverse gespecialiseerde bezwaarartsen. Het doel is niet alleen financiële schadelastbeperking maar ook ‘recht’ doen aan de situatie zoals die is.

Voor onder meer het Vermoeidheids- en pijncentrum Nederland voert zij de (WIA)bezwaarzaken voor patiënten. Verder geeft ze veelvuldig geaccrediteerde trainingen in het land op het gebied van de sociale zekerheid. Ze heeft voor hetzelfde vakgebied ook trainingen in het hoger onderwijs (hbo) gegeven. Op de nationale salarisdagen is zij één van de sprekers.

Na haar rechtenopleiding aan de VU heeft zij diverse (postacademische) opleidingen gevolgd:
* de specialisatie arbeidsrecht, de Vrije Universiteit (VU Law Academy). Dit is afgesloten met een examen (2009). Het behaalde examen geeft toegang tot de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsjuristen.
* de opleiding tot (mfn)-mediator. Ze is gespecialiseerd in arbeidsmediations wat een voor de hand liggende keuze is gezien haar achtergrond.
Als mediator is ze niet bang om zichzelf te zijn. Ze is onafhankelijk en opereert als zodanig. Zij neemt de regie in het proces.

Recensies

“Door een bedrijfsarts werd ik op Recht bij Arbeid gewezen. Ik had een specialist nodig aangaande het UWV. Het ging hierbij om mijn partner die in 2010 voor 80%- 100% arbeidsongeschikt was verklaard, op grond van psychische klachten. In 2019 werd dit rapport een-op-een gekopieerd, maar zij werd wel – op basis van een half uurtje met een psychiater – ineens voor 35% arbeidsongeschikt verklaard. Hierdoor werd de uitkering stopgezet. Ik heb Recht bij Arbeid inzage gegeven in haar dossier. Zij hebben een goede analyse gemaakt van onze kansen. Tevens kwamen zij achter dat bepaalde medische stukken niet waren meegenomen in de beoordeling door de verzekeringsartsen. We hebben een hoorzitting bij het UWV gehad. UWV bleef bij haar standpunt, maar Recht bij Arbeid heeft er wel voor gezorgd dat de uitkering is verlengd. We gaan nu in hoger beroep. Recht bij Arbeid communiceert helder en snel, en is zeer concreet.”

– heer Pektas

Ga naar de bovenkant