mr. Joyce B.E. Paashuis

Mr Joyce Paashuis adviseert – vanaf 2006 – werkgevers op De scheidslijn tussen het arbeidsrecht (verzuim) en de sociale zekerheid. Met name dit laatste is haar specialiteit: Advisering in dossiers en het voeren van bezwaarzaken tegen ziektewet- en WIA beslissingen. Hiervoor werkt zij tevens samen met diverse gespecialiseerde bezwaarartsen. Het doel is niet alleen financiële schadelastbeperking maar ook ‘recht’ doen aan de situatie zoals die is.

Voor onder meer het Vermoeidheids- en pijncentrum Nederland voert zij de (WIA)bezwaarzaken voor patiënten. Verder geeft ze veelvuldig geaccrediteerde trainingen in het land op het gebied van de sociale zekerheid. Ze heeft voor hetzelfde vakgebied ook trainingen in het hoger onderwijs (hbo) gegeven. Op de nationale salarisdagen is zij één van de sprekers.

Na haar rechtenopleiding aan de VU heeft zij diverse (postacademische) opleidingen gevolgd:
* de specialisatie arbeidsrecht, de Vrije Universiteit (VU Law Academy). Dit is afgesloten met een examen (2009). Het behaalde examen geeft toegang tot de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsjuristen.
* de opleiding tot (mfn)-mediator. Ze is gespecialiseerd in arbeidsmediations wat een voor de hand liggende keuze is gezien haar achtergrond.
Als mediator is ze niet bang om zichzelf te zijn. Ze is onafhankelijk en opereert als zodanig. Zij neemt de regie in het proces.

Recensies

“Ik heb Recht bij Arbeid ingeschakeld omdat het niet lekker liep tussen mij en een van mijn teamleden. Uiteraard hebben we eerst samen om de tafel gezeten, maar we kwamen er na een aantal gesprekken toch niet goed genoeg uit. Mediation werd de volgende stap. Wat ik zo goed vind aan Recht bij Arbeid is dat zij voor beide partijen oog hadden, dus zowel voor het verhaal van mijn medewerker als voor dat van mij en de organisatie. Daarnaast waren zij niet bang om gevoelige onderwerpen aan te snijden en de diepte in te gaan. Wij zijn er door hun hulp uitgekomen, met een veel fijnere samenwerking en veel meer wederzijds respect dan ik mogelijk achtte.”

– L. Q.
Manager Coloriet

Ga naar de bovenkant