Zijn er spanningen op de werkvloer?
Vanuit praktijkervaring leren we dat bij de meeste arbeidsconflicten de werkgever er geen tot weinig last of hinder aan ondervindt. Om deze reden blijven de meeste conflicten lang door sudderen. In onze praktijk zien we dat oude onopgeloste conflicten veel lastiger op te lossen zijn. Beide partijen blijven voet bij stuk houden en dit zorgt voor onnodige kosten. Los het conflict tijdig op en voorkom verslechtering van de werksfeer en in het ergste geval vertrek van uw personeel. We hebben al meer dan 10 jaar ervaring in arbeidsmediation. Dankzij onze juridische achtergrond en sterke communicatie verloopt arbeidsmediation zo goed als altijd succesvol.
- MfN-gecertificeerde mediators
- Vakkundige arbeidsmediator met ruim 10 jaar ervaring
- Bespaar onnodige kosten
Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking. U kunt ons telefonisch bereiken of een vraag stellen per e-mail. We gaan gelijk voor u aan de slag!
Stuur een mail: | Bel: |
---|---|
info@rechtbijarbeid.nl | 0320 – 76 91 13 |
Conflicten zijn kostbaar
Op de werkvloer kunnen er een tal aan conflicten ontstaan, of dit nou gaat over de arbeidsvoorwaarden, een reorganisatie of omdat er samenwerkingsproblemen zijn. Indien u als werkgever hier niet de nodige aandacht aan besteedt, dan kan de ‘wond’ gaan etteren. In bedrijven waar het management geen ownership neemt bij een slechte werksfeer, zien we op termijn (kostbaar) personeel vertrekken.
MfN-gecertificeerde mediator
De arbeidsmediator van Recht bij Arbeid is MfN-geregistreerd. Dit betekent dat we volgens hoge kwaliteitsnormen werken. Onze arbeidsmediator dient jaarlijks een ‘x’ aantal professionele mediations te behandelen. Verder doorlopen we jaarlijks verplichte bijscholing om de kwaliteit hoog te houden. Het MfN-register opereert onafhankelijk, is een non-profit organisatie en wordt erkend door de Raad voor de Rechtspraak en Rechtsbijstand.
Van conflict naar oplossing
Klopt u met uw conflictsituatie bij Recht bij Arbeid aan, dan doorlopen wij de mediation met u in een aantal stappen:
1. De mediationovereenkomsten
Bij arbeidsmediation komt vaak veel gevoelige informatie naar buiten, hetzij bedrijfsinformatie hetzij voor de persoon in kwestie. Om deze reden werken we met mediationovereenkomsten. Hiermee waarborgen we dat de arbeidsmediation onder strikte geheimhouding plaatsvindt. Dit werkt zowel prettig voor u, als voor uw werknemer.
2. De individuele voorgesprekken
Tijdens deze gesprekken is het belangrijk dat u als werkgever en uw werknemer beiden een idee en gevoel krijgen bij de arbeidsmediation. Ieder heeft een individueel gesprek met onze arbeidsmediator, zodat ieder zijn eigen verhaal volledig kan toelichten.
3. Het plenaire gesprek
In het plenaire gesprek gaan we met beide partijen om de tafel om tot een oplossing te komen. Dit duurt gemiddeld 2 à 3 gesprekken. Onze arbeidsmediator bemiddelt door over de communicatie te waken en waar nodig de partijen te helpen, door vanuit de eerdere gesprekken te verduidelijken waar u of uw werknemer tegenaan loopt.
Schakel een arbeidsmediator in
Neem telefonisch contact op met Recht bij Arbeid voor meer informatie. Als MfN-geregistreerde mediator helpen we beide partijen tot een gepaste oplossing te komen.
Heeft u een vraag? Stel deze per e-mail of neem direct telefonisch contact met ons op.

mr. Joyce B.E. Paashuis
Juriste en MfN-gecertificeerde arbeidsmediator Lees meer