Heb je vragen over je reïntegratie?

Heb je vragen over je reïntegratie?
Hoe communiceer ik met mijn werkgever tijdens langdurige ziekte?

Langdurig ziekteverzuim is voor niemand gewenst. Toch kan je je als zieke werknemer verantwoordelijk of schuldig hierover voelen. In de praktijk zien we geregeld dat de communicatie met de werkgever langzamerhand verslechtert, waardoor je als werknemer in het ongewisse blijft hangen. Onze externe gecertificeerde casemanager kan hierin bemiddelen.

  • Onafhankelijk van arbodiensten en de bedrijfsartsen
  • Behoud van een goede communicatie tussen werknemer en werkgever
  • Zij houdt het overzicht en heeft kennis van zaken

Loop je vast in je re-integratie, staat de WIA-keuring voor de deur en weet je niet wat je allemaal te wachten staat? Dan kan je bij ons terecht voor onafhankelijk advies en praktische tips om voordeel uit de situatie te halen. De ervaring leert dat één gesprek vaak al voldoende is.

We zijn een juridisch adviesbureau, gespecialiseerd in verzuim en arbeidsongeschiktheid. Daarom bieden we ook antwoord op jouw juridische vragen.

Ik voel me schuldig naar mijn werkgever

Dit horen we vaker van werknemers die langdurig ziek zijn. Je kunt er niets aan doen, toch voel je je tot last bij je werkgever. Ondanks dat je nu alle rust en ruimte nodig hebt om compleet te herstellen, bouwt de druk op naarmate je langer afwezig bent. Dit kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk langer nodig hebt om te herstellen. Dit is zowel nadelig voor jou als je werkgever.

De relatie met mijn baas is verslechterd

Een veelvoorkomend verhaal is dat de communicatie met je werkgever verwatert. Het is daardoor onduidelijk wat je werkgever van jou verlangt. Je bent door de ziekte al onzeker over de toekomst, maar kan ook het gevoel krijgen dat je straks niet meer verwelkomd wordt in je functie.

Ik help jou als verzuimcoach

Als verzuimcoach ben ik jouw aanspreekpunt en zorg ik ervoor dat de relatie met de werkgever in positieve banen wordt geleid. Hierdoor kan je met een gerust hart herstellen en zien we in de praktijk dat je beter en sneller re-integreert.  

Neem telefonisch contact op met Recht bij Arbeid, dan bespreken we gelijk jouw situatie. Je kan ons ook mailen met jouw vraag. We schieten je graag te hulp.

drs. Ancella van der Haar

Naast mijn functie als casemanager ondersteun ik werkgevers en werknemers bij looptrajecten, re- integratie en personeelsvraagstukken. Lees meer

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Ik heb vijf jaar geleden een burn-out gehad. Ik heb diverse psychiatrische diagnoses en ben slechtziend. De verzekeringsartsen hebben me destijds niet goed geclassificeerd en hebben alleen mijn burn-out meegenomen in hun beoordeling. Ik werd voor 30% afgekeurd, terwijl ik totaal niet in staat was om te werken. Een heel verkeerde inschatting dus!

Recht bij Arbeid heeft me begeleid om opnieuw het traject met het UWV in te gaan. Ik kan wel zeggen dat zij zich echt in mijn casus hebben vastgebeten! Daarnaast hebben ze me aangespoord allerlei gegevens te verzamelen; denk aan rapporten, onderzoeksresultaten, etc. Hierdoor had ik het gevoel dat ik er ‘zelf’ ook actief mee bezig was. De begeleiding was heel prettig. Zelf weet je die weg helemaal niet te bewandelen! Met al deze ‘nieuwe’ feiten ben ik nu voor 80% -100% afgekeurd. Dit heeft me zoveel rust gebracht.”

– Jeroen Baldal

Ga naar de bovenkant