Heb je vragen over je reïntegratie?

Heb je vragen over je reïntegratie?
Hoe communiceer ik met mijn werkgever tijdens langdurige ziekte?

Langdurig ziekteverzuim is voor niemand gewenst. Toch kan je je als zieke werknemer verantwoordelijk of schuldig hierover voelen. In de praktijk zien we geregeld dat de communicatie met de werkgever langzamerhand verslechtert, waardoor je als werknemer in het ongewisse blijft hangen. Onze externe gecertificeerde casemanager kan hierin bemiddelen.

  • Onafhankelijk van arbodiensten en de bedrijfsartsen
  • Behoud van een goede communicatie tussen werknemer en werkgever
  • Zij houdt het overzicht en heeft kennis van zaken

Loop je vast in je re-integratie, staat de WIA-keuring voor de deur en weet je niet wat je allemaal te wachten staat? Dan kan je bij ons terecht voor onafhankelijk advies en praktische tips om voordeel uit de situatie te halen. De ervaring leert dat één gesprek vaak al voldoende is.

We zijn een juridisch adviesbureau, gespecialiseerd in verzuim en arbeidsongeschiktheid. Daarom bieden we ook antwoord op jouw juridische vragen.

Ik voel me schuldig naar mijn werkgever

Dit horen we vaker van werknemers die langdurig ziek zijn. Je kunt er niets aan doen, toch voel je je tot last bij je werkgever. Ondanks dat je nu alle rust en ruimte nodig hebt om compleet te herstellen, bouwt de druk op naarmate je langer afwezig bent. Dit kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk langer nodig hebt om te herstellen. Dit is zowel nadelig voor jou als je werkgever.

De relatie met mijn baas is verslechterd

Een veelvoorkomend verhaal is dat de communicatie met je werkgever verwatert. Het is daardoor onduidelijk wat je werkgever van jou verlangt. Je bent door de ziekte al onzeker over de toekomst, maar kan ook het gevoel krijgen dat je straks niet meer verwelkomd wordt in je functie.

Ik help jou als verzuimcoach

Als verzuimcoach ben ik jouw aanspreekpunt en zorg ik ervoor dat de relatie met de werkgever in positieve banen wordt geleid. Hierdoor kan je met een gerust hart herstellen en zien we in de praktijk dat je beter en sneller re-integreert.  

Neem telefonisch contact op met Recht bij Arbeid, dan bespreken we gelijk jouw situatie. Je kan ons ook mailen met jouw vraag. We schieten je graag te hulp.

drs. Ancella van der Haar

Naast mijn functie als casemanager ondersteun ik werkgevers en werknemers bij looptrajecten, re- integratie en personeelsvraagstukken. Lees meer

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Ik heb Recht bij Arbeid ingeschakeld omdat het niet lekker liep tussen mij en een van mijn teamleden. Uiteraard hebben we eerst samen om de tafel gezeten, maar we kwamen er na een aantal gesprekken toch niet goed genoeg uit. Mediation werd de volgende stap. Wat ik zo goed vind aan Recht bij Arbeid is dat zij voor beide partijen oog hadden, dus zowel voor het verhaal van mijn medewerker als voor dat van mij en de organisatie. Daarnaast waren zij niet bang om gevoelige onderwerpen aan te snijden en de diepte in te gaan. Wij zijn er door hun hulp uitgekomen, met een veel fijnere samenwerking en veel meer wederzijds respect dan ik mogelijk achtte.”

– L. Q.
Manager Coloriet

Ga naar de bovenkant