Wat doet een arbeidsdeskundige?

Wat doet een arbeidsdeskundige?
Zoek je een goede arbeidsdeskundige?

Wanneer je maximaal 2 jaar ziek bent dient je werkgever een arbeidsdeskundige in te zetten. De arbeidsdeskundige geeft richting aan de re-integratie en heeft een adviserende rol naar zowel jou als je werkgever. Als werknemer is het in deze periode fijn om een onafhankelijk aanspreekpunt te hebben, om onduidelijkheden bij je weg te nemen en antwoord te geven op jouw vragen.

  • Ontvang advies van een onafhankelijke partij 
  • Deel en bespreek je ervaring over het verloop van de re-integratie 
  • Professionele herstelbegeleiding met oog op preventie

Ga in gesprek met een arbeidsdeskundige voor een onafhankelijk advies. Recht bij Arbeid helpt zowel jou als je werkgever om de re-integratie in goede banen te leiden. Neem telefonisch contact met ons op of stel je vraag per e-mail. Margreet Meijer staat klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Een arbeidsdeskundige is koersbepalend

Tijdens je re-integratie ben je nog niet in staat om direct 100% je werk uit te voeren. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk zien we dat werknemers het toch lastig vinden om hun grenzen te bewaken. Je voelt al snel een druk om toch voldoende te presteren. Een arbeidsdeskundige bespreekt met jou wat jouw grenzen zijn, om een terugval te voorkomen. Zij bepaalt mede de koers over het re-integratieproces, zodat je geleidelijk aan – op jouw tempo – re-integreert.

Ervaring in het werkveld

Bij iedere werkgever verloopt de re-integratie weer anders. Recht bij Arbeid is meer dan 10 jaar werkzaam in dit werkveld. Vanuit onze ervaring kunnen we je passend advies bieden over de verwachtingen die jij en je werkgever van elkaar hebben. De arbeidsdeskundige kan ook gebruikmaken van onze interne juridische expertise waardoor je bij haar in goede handen bent.

Ontvang een onafhankelijk advies

We gaan een uur lang met jou om de tafel zitten om je re-integratieproces te doorlopen. Aan de hand van jouw verhaal geven we je passend advies over de vervolgstappen die je het best kunt nemen. Het lucht vaak al heel wat op, wanneer je deskundige en professionele steun krijgt over jouw re-integratie. Word je binnenkort voor een WIA-uitkering gekeurd? Ook in dat geval biedt ons advies als nuttige voorbereiding.

Neem direct contact op

Wil je ook graag advies van een onafhankelijke derde partij? Mogelijk verloopt je re-integratie al niet naar wens of ben je benieuwd naar de ervaringen van een vergelijkbare re-integratie. Stuur een e-mail of neem direct telefonisch contact op met Recht bij Arbeid, dan gaan we gelijk voor je aan de slag. 

drs. Margreet Meijer

Ik help jouw als arbeidsdeskundige graag met al je juridische vragen. Lees verder

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Mijn toenmalige partner heeft een bedrijf waar ik meer dan vijftien jaar voor werkte. Na enige tijd ziekte wilde ik weer aan de slag maar de werkgever vond dat de arbeidsrelatie zodanig verstoord was dat hij me niet meer op de bedrijfsvloer terug wilde. Hij gaf me te verstaan dat ik me niet meer hoefde te vertonen. Ik werd niet ziek gemeld, kreeg gewoon doorbetaald, maar op een gegeven moment wilde ik gewoon weer aan het werk en/of weten hoe nu verder. Hij heeft toen Recht bij Arbeid ingeschakeld. Ondanks dat het in dit geval de werkgever was die hen inhuurde, had ik helemaal niet het gevoel dat zij niet met mij begaan waren. Integendeel. Op neutraal terrein heb ik mijn hele verhaal kunnen doen. Wat dat aangaat heeft Recht bij Arbeid heel veel voor me gedaan.” 

– H. van de Pol

Ga naar de bovenkant