Wat doet een arbeidsdeskundige?

Wat doet een arbeidsdeskundige?
Zoek je een goede arbeidsdeskundige?

Wanneer je maximaal 2 jaar ziek bent dient je werkgever een arbeidsdeskundige in te zetten. De arbeidsdeskundige geeft richting aan de re-integratie en heeft een adviserende rol naar zowel jou als je werkgever. Als werknemer is het in deze periode fijn om een onafhankelijk aanspreekpunt te hebben, om onduidelijkheden bij je weg te nemen en antwoord te geven op jouw vragen.

  • Ontvang advies van een onafhankelijke partij 
  • Deel en bespreek je ervaring over het verloop van de re-integratie 
  • Professionele herstelbegeleiding met oog op preventie

Ga in gesprek met een arbeidsdeskundige voor een onafhankelijk advies. Recht bij Arbeid helpt zowel jou als je werkgever om de re-integratie in goede banen te leiden. Neem telefonisch contact met ons op of stel je vraag per e-mail. Margreet Meijer staat klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Een arbeidsdeskundige is koersbepalend

Tijdens je re-integratie ben je nog niet in staat om direct 100% je werk uit te voeren. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk zien we dat werknemers het toch lastig vinden om hun grenzen te bewaken. Je voelt al snel een druk om toch voldoende te presteren. Een arbeidsdeskundige bespreekt met jou wat jouw grenzen zijn, om een terugval te voorkomen. Zij bepaalt mede de koers over het re-integratieproces, zodat je geleidelijk aan – op jouw tempo – re-integreert.

Ervaring in het werkveld

Bij iedere werkgever verloopt de re-integratie weer anders. Recht bij Arbeid is meer dan 10 jaar werkzaam in dit werkveld. Vanuit onze ervaring kunnen we je passend advies bieden over de verwachtingen die jij en je werkgever van elkaar hebben. De arbeidsdeskundige kan ook gebruikmaken van onze interne juridische expertise waardoor je bij haar in goede handen bent.

Ontvang een onafhankelijk advies

We gaan een uur lang met jou om de tafel zitten om je re-integratieproces te doorlopen. Aan de hand van jouw verhaal geven we je passend advies over de vervolgstappen die je het best kunt nemen. Het lucht vaak al heel wat op, wanneer je deskundige en professionele steun krijgt over jouw re-integratie. Word je binnenkort voor een WIA-uitkering gekeurd? Ook in dat geval biedt ons advies als nuttige voorbereiding.

Neem direct contact op

Wil je ook graag advies van een onafhankelijke derde partij? Mogelijk verloopt je re-integratie al niet naar wens of ben je benieuwd naar de ervaringen van een vergelijkbare re-integratie. Stuur een e-mail of neem direct telefonisch contact op met Recht bij Arbeid, dan gaan we gelijk voor je aan de slag. 

drs. Margreet Meijer

Ik help jouw als arbeidsdeskundige graag met al je juridische vragen. Lees verder

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Door een bedrijfsarts werd ik op Recht bij Arbeid gewezen. Ik had een specialist nodig aangaande het UWV. Het ging hierbij om mijn partner die in 2010 voor 80%- 100% arbeidsongeschikt was verklaard, op grond van psychische klachten. In 2019 werd dit rapport een-op-een gekopieerd, maar zij werd wel – op basis van een half uurtje met een psychiater – ineens voor 35% arbeidsongeschikt verklaard. Hierdoor werd de uitkering stopgezet. Ik heb Recht bij Arbeid inzage gegeven in haar dossier. Zij hebben een goede analyse gemaakt van onze kansen. Tevens kwamen zij achter dat bepaalde medische stukken niet waren meegenomen in de beoordeling door de verzekeringsartsen. We hebben een hoorzitting bij het UWV gehad. UWV bleef bij haar standpunt, maar Recht bij Arbeid heeft er wel voor gezorgd dat de uitkering is verlengd. We gaan nu in hoger beroep. Recht bij Arbeid communiceert helder en snel, en is zeer concreet.”

– heer Pektas

Ga naar de bovenkant