Arbeidsdeskundige: beoordeling, herstel & preventie

Arbeidsdeskundige: beoordeling, herstel & preventie
Zoekt u een goede arbeidsdeskundige?

Met een vakkundige arbeidsdeskundige om de arm helpt u een langdurig zieke medewerker re-integreren, maar nog belangrijker: u voorkomt dat andere medewerkers om eenzelfde disbalans uitvallen. Wij, van Recht bij Arbeid, maken de balans voor u op: hoe belastbaar zijn uw medewerkers en hoeveel vraagt u van hen? We geven u een passend advies op organisatie- of individueel niveau. 

 •  Voorkom langdurig verzuim
 •  Bespaar onnodige kosten
 •  Professionele preventie- & herstelbegeleiding

Onze arbeidsdeskundige biedt herstelbegeleiding op maat aan en gaat voor zowel u als de medewerker op zoek naar de beste oplossing. Heeft u een vraag? U kunt ons telefonisch of per e-mail bereiken. We gaan direct voor u aan de slag!

Wat doet een arbeidsdeskundige?

Men denkt vaak als eerst aan een arbeidsdeskundige op het moment dat een medewerker al langdurig is uitgevallen. Desalniettemin is het takenpakket veel uitgebreider. Wanneer u als werkgever in contact komt met een onafhankelijke arbeidsdeskundige, kan hij of zij veel meer voor uw organisatie betekenen.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Bij een moeizame re-integratie of langdurig verzuim komt de arbeidsdeskundige om de hoek kijken. Het is natuurlijk maar de vraag of en hoe de werknemer terug kan keren in zijn of haar functie. In het onderzoek gaan we op zoek naar antwoorden. Mogelijk zijn er aanpassingen nodig, voelt de werknemer zich niet gehoord of is er weinig motivatie over.
Ook u als werkgever kan hierdoor gefrustreerd raken, omdat het moeilijker wordt om afspraken met uw werknemer te maken. Onze arbeidsdeskundige zorgt ervoor dat beide perspectieven aan het licht komen. Dit zorgt uiteindelijk voor meer begrip en een succesvollere re-integratie.

Beoordeling

Wanneer uw medewerker uitvalt door overbelasting, onderzoekt onze arbeidsdeskundige zijn of haar werkzaamheden. Er wordt antwoord op de volgende vragen gezocht:

 • Wat wordt er verwacht van de medewerker in de uitvoering van diens werk?
 • In hoeverre kan de medewerker deze functie nog uitvoeren in het licht van diens fysieke, mentale of
  psychosociale toestand?
 • Wat zijn de andere arbeidsmogelijkheden voor deze medewerker binnen de eigen organisatie? Zijn die er niet,
  dan komt spoor 2 in beeld.
 • Zijn er andere factoren, waar rekening mee moet worden gehouden? Zoals: familie, financiën of collega’s.

Onze arbeidsdeskundige heeft altijd een antwoord op uw vragen.

We nemen uw medewerker bij de hand en kijken we hoe we tot een succesvolle re-integratie komen.

Preventie

Wanneer u één of meerdere uitvallende medewerkers heeft, kan het van groot voordeel zijn om preventief een arbeidsdeskundige in te schakelen. We onderzoeken de werkbelasting binnen een bepaalde functie in uw organisatie en adviseren u hoe u langdurig verzuim kunt voorkomen. Dit advies kan bestaan uit kleine werkplekaanpassingen tot het aanpassen van de termijndoelen.

Waarom Recht bij Arbeid?

Recht bij Arbeid is een gespecialiseerd bureau voor verzuim & arbeidsongeschiktheid. Ook bij een arbeidsdeskundig onderzoek komen vaak juridische vragen voorbij die verder gaan dan de juridische basiskennis van arbeidsdeskundigen. Onze arbeidsdeskundige kan – zonder meerkosten – gebruik maken van de intern aanwezige expertise.

Is het tijd voor een arbeidsdeskundig onderzoek?

Schakel ons in voor de beoordeling of ter preventie van langdurig uitval van uw medewerker(s). Voor meer informatie kunt u ons mailen. Neem telefonisch contact met ons op om direct de arbeidsdeskundige, drs. Margreet Meijer, te spreken.

drs. Margreet Meijer

Ik help u als arbeidsdeskundige graag met uw juridische vragen. Lees verder

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Door een bedrijfsarts werd ik op Recht bij Arbeid gewezen. Ik had een specialist nodig aangaande het UWV. Het ging hierbij om mijn partner die in 2010 voor 80%- 100% arbeidsongeschikt was verklaard, op grond van psychische klachten. In 2019 werd dit rapport een-op-een gekopieerd, maar zij werd wel – op basis van een half uurtje met een psychiater – ineens voor 35% arbeidsongeschikt verklaard. Hierdoor werd de uitkering stopgezet. Ik heb Recht bij Arbeid inzage gegeven in haar dossier. Zij hebben een goede analyse gemaakt van onze kansen. Tevens kwamen zij achter dat bepaalde medische stukken niet waren meegenomen in de beoordeling door de verzekeringsartsen. We hebben een hoorzitting bij het UWV gehad. UWV bleef bij haar standpunt, maar Recht bij Arbeid heeft er wel voor gezorgd dat de uitkering is verlengd. We gaan nu in hoger beroep. Recht bij Arbeid communiceert helder en snel, en is zeer concreet.”

– heer Pektas

Ga naar de bovenkant