Arbeidsdeskundige: beoordeling, herstel & preventie

Arbeidsdeskundige: beoordeling, herstel & preventie
Zoekt u een goede arbeidsdeskundige?

Met een vakkundige arbeidsdeskundige om de arm helpt u een langdurig zieke medewerker re-integreren, maar nog belangrijker: u voorkomt dat andere medewerkers om eenzelfde disbalans uitvallen. Wij, van Recht bij Arbeid, maken de balans voor u op: hoe belastbaar zijn uw medewerkers en hoeveel vraagt u van hen? We geven u een passend advies op organisatie- of individueel niveau. 

 •  Voorkom langdurig verzuim
 •  Bespaar onnodige kosten
 •  Professionele preventie- & herstelbegeleiding

Onze arbeidsdeskundige biedt herstelbegeleiding op maat aan en gaat voor zowel u als de medewerker op zoek naar de beste oplossing. Heeft u een vraag? U kunt ons telefonisch of per e-mail bereiken. We gaan direct voor u aan de slag!

Wat doet een arbeidsdeskundige?

Men denkt vaak als eerst aan een arbeidsdeskundige op het moment dat een medewerker al langdurig is uitgevallen. Desalniettemin is het takenpakket veel uitgebreider. Wanneer u als werkgever in contact komt met een onafhankelijke arbeidsdeskundige, kan hij of zij veel meer voor uw organisatie betekenen.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Bij een moeizame re-integratie of langdurig verzuim komt de arbeidsdeskundige om de hoek kijken. Het is natuurlijk maar de vraag of en hoe de werknemer terug kan keren in zijn of haar functie. In het onderzoek gaan we op zoek naar antwoorden. Mogelijk zijn er aanpassingen nodig, voelt de werknemer zich niet gehoord of is er weinig motivatie over.
Ook u als werkgever kan hierdoor gefrustreerd raken, omdat het moeilijker wordt om afspraken met uw werknemer te maken. Onze arbeidsdeskundige zorgt ervoor dat beide perspectieven aan het licht komen. Dit zorgt uiteindelijk voor meer begrip en een succesvollere re-integratie.

Beoordeling

Wanneer uw medewerker uitvalt door overbelasting, onderzoekt onze arbeidsdeskundige zijn of haar werkzaamheden. Er wordt antwoord op de volgende vragen gezocht:

 • Wat wordt er verwacht van de medewerker in de uitvoering van diens werk?
 • In hoeverre kan de medewerker deze functie nog uitvoeren in het licht van diens fysieke, mentale of
  psychosociale toestand?
 • Wat zijn de andere arbeidsmogelijkheden voor deze medewerker binnen de eigen organisatie? Zijn die er niet,
  dan komt spoor 2 in beeld.
 • Zijn er andere factoren, waar rekening mee moet worden gehouden? Zoals: familie, financiën of collega’s.

Onze arbeidsdeskundige heeft altijd een antwoord op uw vragen.

We nemen uw medewerker bij de hand en kijken we hoe we tot een succesvolle re-integratie komen.

Preventie

Wanneer u één of meerdere uitvallende medewerkers heeft, kan het van groot voordeel zijn om preventief een arbeidsdeskundige in te schakelen. We onderzoeken de werkbelasting binnen een bepaalde functie in uw organisatie en adviseren u hoe u langdurig verzuim kunt voorkomen. Dit advies kan bestaan uit kleine werkplekaanpassingen tot het aanpassen van de termijndoelen.

Waarom Recht bij Arbeid?

Recht bij Arbeid is een gespecialiseerd bureau voor verzuim & arbeidsongeschiktheid. Ook bij een arbeidsdeskundig onderzoek komen vaak juridische vragen voorbij die verder gaan dan de juridische basiskennis van arbeidsdeskundigen. Onze arbeidsdeskundige kan – zonder meerkosten – gebruik maken van de intern aanwezige expertise.

Is het tijd voor een arbeidsdeskundig onderzoek?

Schakel ons in voor de beoordeling of ter preventie van langdurig uitval van uw medewerker(s). Voor meer informatie kunt u ons mailen. Neem telefonisch contact met ons op om direct de arbeidsdeskundige, drs. Margreet Meijer, te spreken.

drs. Margreet Meijer

Ik help u als arbeidsdeskundige graag met uw juridische vragen. Lees verder

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Mijn toenmalige partner heeft een bedrijf waar ik meer dan vijftien jaar voor werkte. Na enige tijd ziekte wilde ik weer aan de slag maar de werkgever vond dat de arbeidsrelatie zodanig verstoord was dat hij me niet meer op de bedrijfsvloer terug wilde. Hij gaf me te verstaan dat ik me niet meer hoefde te vertonen. Ik werd niet ziek gemeld, kreeg gewoon doorbetaald, maar op een gegeven moment wilde ik gewoon weer aan het werk en/of weten hoe nu verder. Hij heeft toen Recht bij Arbeid ingeschakeld. Ondanks dat het in dit geval de werkgever was die hen inhuurde, had ik helemaal niet het gevoel dat zij niet met mij begaan waren. Integendeel. Op neutraal terrein heb ik mijn hele verhaal kunnen doen. Wat dat aangaat heeft Recht bij Arbeid heel veel voor me gedaan.” 

– H. van de Pol

Ga naar de bovenkant