Arbeidsdeskundige: beoordeling, herstel & preventie
Zoekt u een goede arbeidsdeskundige?

Met een vakkundige arbeidsdeskundige om de arm helpt u een langdurig zieke medewerker re-integreren, maar nog belangrijker: u voorkomt dat andere medewerkers om eenzelfde disbalans uitvallen. Wij, van Recht bij Arbeid, maken de balans voor u op: hoe belastbaar zijn uw medewerkers en hoeveel vraagt u van hen? We geven u een passend advies op organisatie- of individueel niveau. 

 •  Voorkom langdurig verzuim
 •  Bespaar onnodige kosten
 •  Professionele preventie- & herstelbegeleiding

Onze arbeidsdeskundige biedt herstelbegeleiding op maat aan en gaat voor zowel u als de medewerker op zoek naar de beste oplossing. Heeft u een vraag? U kunt ons telefonisch of per e-mail bereiken. We gaan direct voor u aan de slag!

Wat doet een arbeidsdeskundige?

Men denkt vaak als eerst aan een arbeidsdeskundige op het moment dat een medewerker al langdurig is uitgevallen. Desalniettemin is het takenpakket veel uitgebreider. Wanneer u als werkgever in contact komt met een onafhankelijke arbeidsdeskundige, kan hij of zij veel meer voor uw organisatie betekenen.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Bij een moeizame re-integratie of langdurig verzuim komt de arbeidsdeskundige om de hoek kijken. Het is natuurlijk maar de vraag of en hoe de werknemer terug kan keren in zijn of haar functie. In het onderzoek gaan we op zoek naar antwoorden. Mogelijk zijn er aanpassingen nodig, voelt de werknemer zich niet gehoord of is er weinig motivatie over.
Ook u als werkgever kan hierdoor gefrustreerd raken, omdat het moeilijker wordt om afspraken met uw werknemer te maken. Onze arbeidsdeskundige zorgt ervoor dat beide perspectieven aan het licht komen. Dit zorgt uiteindelijk voor meer begrip en een succesvollere re-integratie.

Beoordeling

Wanneer uw medewerker uitvalt door overbelasting, onderzoekt onze arbeidsdeskundige zijn of haar werkzaamheden. Er wordt antwoord op de volgende vragen gezocht:

 • Wat wordt er verwacht van de medewerker in de uitvoering van diens werk?
 • In hoeverre kan de medewerker deze functie nog uitvoeren in het licht van diens fysieke, mentale of
  psychosociale toestand?
 • Wat zijn de andere arbeidsmogelijkheden voor deze medewerker binnen de eigen organisatie? Zijn die er niet,
  dan komt spoor 2 in beeld.
 • Zijn er andere factoren, waar rekening mee moet worden gehouden? Zoals: familie, financiën of collega’s.

Onze arbeidsdeskundige heeft altijd een antwoord op uw vragen.

We nemen uw medewerker bij de hand en kijken we hoe we tot een succesvolle re-integratie komen.

Preventie

Wanneer u één of meerdere uitvallende medewerkers heeft, kan het van groot voordeel zijn om preventief een arbeidsdeskundige in te schakelen. We onderzoeken de werkbelasting binnen een bepaalde functie in uw organisatie en adviseren u hoe u langdurig verzuim kunt voorkomen. Dit advies kan bestaan uit kleine werkplekaanpassingen tot het aanpassen van de termijndoelen.

Waarom Recht bij Arbeid?

Recht bij Arbeid is een gespecialiseerd bureau voor verzuim & arbeidsongeschiktheid. Ook bij een arbeidsdeskundig onderzoek komen vaak juridische vragen voorbij die verder gaan dan de juridische basiskennis van arbeidsdeskundigen. Onze arbeidsdeskundige kan – zonder meerkosten – gebruik maken van de intern aanwezige expertise.

Is het tijd voor een arbeidsdeskundig onderzoek?

Schakel ons in voor de beoordeling of ter preventie van langdurig uitval van uw medewerker(s). Voor meer informatie kunt u ons mailen. Neem telefonisch contact met ons op om direct de arbeidsdeskundige, drs. Margreet Meijer, te spreken.

drs. Margreet Meijer

Ik help u als arbeidsdeskundige graag met uw juridische vragen. Lees verder

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“In mijn bedrijf Bye Bye Burnout hebben we veel met juridische zaken te maken. Ik doe daarbij graag een beroep op Recht bij Arbeid. Zij zijn kort en bondig in hun communicatie en treden zeer kundig op. Verder reageren zij snel op vragen. Ik heb Recht bij Arbeid zowel zakelijk als voor een privékwestie ingehuurd. Ik heb zelf in een periode van ziekte met het UWV te maken gehad. De re-integratiecoach heeft destijds nagelaten bepaalde informatie door te geven aan het UWV, waardoor ik jaren later op verhoor moest komen. Recht bij Arbeid heeft me hierin juridisch bijgestaan. Wat ik echt heel sterk vind aan deze partij is dat zij je tijdens het hele proces steeds op bepaalde zaken attenderen. Oftewel het scenario van de volgende stap schetsen, waardoor je exact weet waar je rekening mee moet houden.”

– Mascha Mooij,
CEO Bye Bye Burnout

Ga naar de bovenkant