Referenties werkgever

Referenties werkgever

“Wij hadden een conflict met een werknemer binnen ons bedrijf en kwamen daar samen niet uit. Dus hebben wij Recht bij Arbeid ingeschakeld, ook om te laten zien dat wij van goede wil waren. Recht bij Arbeid heeft ons begeleid in de gesprekken met de werknemer. Wat mij opviel is dat zij zich zeer neutraal en kundig opstellen, en geen partij kiezen. Met de uitkomst ben ik als werkgever uiteraard niet honderd procent tevreden; ik had bepaalde zaken graag anders gezien. Maar goed, als we het met elkaar eens waren geweest, dan was dit conflict ook nooit ontstaan. Waar ik erg bij om ben is dat ons, door de samenwerking met Recht bij Arbeid, de gang naar de rechter bespaard is gebleven. We konden snel weer vooruit en dat is voor beide partijen alleen maar goed geweest.”

– Caroline Sontrop,
SISO-eigenaar en voormalig hoofd personeelszaken

“Wij werken al zes jaar met Recht bij Arbeid samen. Ik schakel hen ongeveer twee maal per jaar in en dan echt voor de meer complexe dossiers, waar ik zelf geen raad mee weet. Het gaat hierbij om zaken tegen het UWV, waarin wij het niet eens zijn met eerdere uitspraken en zo nodig in (hoger) beroep willen gaan. Recht bij Arbeid vraagt desbetreffende dossiers op en zet de boel voor ons in gang. Bij complexe zaken is het echt fijn om hen als back-up te hebben. Zij zijn erg goed op de hoogte van de regelgeving van het UWV.” 

– Dirk van de Geest,
Van den Bor Pluimvee – CFO 

“Ik heb Recht bij Arbeid voor het opstellen van een arbeidsovereenkomst in de arm genomen. Al in ons eerste contact had ik in de gaten dat ik met een laagdrempelige en zeer kundige partij van doen had. Die expertise had ik echt nodig. Recht bij Arbeid heeft me ongevraagd van extra tips ten aanzien van de relatie tussen werkgever en werknemer voorzien. Dit bleek van onschatbare waarde. Ik kan wel zeggen dat het inschakelen van Recht bij Arbeid me veel geld heeft bespaard.”

– Hettie Schuring, directeur
Sociale Raadsvrouw

“Ik ben als werkgever in een situatie verzeild geraakt waarbij ik met een van mijn werknemers in een conflictsituatie terecht kwam. Desbetreffende persoon wilde hier niet over in gesprek gaan, waardoor de situatie behoorlijk vast zat. Ik heb Recht bij Arbeid ingeschakeld voor mediation. Het was voor mij fijn dat ik precies wist wat mijn rechten en plichten waren. Recht bij Arbeid was zeer goed voorbereid. Zij zijn in staat om flexibel mee te bewegen in de gesprekken, die uiteindelijk toch hebben plaatsgevonden, en wisten snel tot de kern te komen. De uitkomst van de mediation is voor beide partijen positief bevonden.”

– Piet Vlasveld,
manager

“In mijn bedrijf Bye Bye Burnout hebben we veel met juridische zaken te maken. Ik doe daarbij graag een beroep op Recht bij Arbeid. Zij zijn kort en bondig in hun communicatie en treden zeer kundig op. Verder reageren zij snel op vragen. Ik heb Recht bij Arbeid zowel zakelijk als voor een privékwestie ingehuurd. Ik heb zelf in een periode van ziekte met het UWV te maken gehad. De re-integratiecoach heeft destijds nagelaten bepaalde informatie door te geven aan het UWV, waardoor ik jaren later op verhoor moest komen. Recht bij Arbeid heeft me hierin juridisch bijgestaan. Wat ik echt heel sterk vind aan deze partij is dat zij je tijdens het hele proces steeds op bepaalde zaken attenderen. Oftewel het scenario van de volgende stap schetsen, waardoor je exact weet waar je rekening mee moet houden.”

– Mascha Mooij,
CEO Bye Bye Burnout

“Wij hebben gebruik gemaakt van Recht bij Arbeid, nadat een van onze werknemers een uitspraak van het UWV had gekregen en wij hiertegen in hoger beroep wilden gaan. Recht bij Arbeid heeft een zeer vlotte werkwijze. Wat ik daarnaast zo prettig vind is dat zij je vooraf vertellen wat realistisch en dus haalbaar is. Ik ben van mening dat je die expertise als werkgever echt niet zelf in huis hebt. Daarom is deze steun ook zo fijn! Wij hebben de zaak met succes afgerond. Ik ben zeer positief over hun werkwijze.”

– Tineke v/d Vlugt,
HR, Jet Bik

“Ik heb Recht bij Arbeid ingeschakeld omdat het niet lekker liep tussen mij en een van mijn teamleden. Uiteraard hebben we eerst samen om de tafel gezeten, maar we kwamen er na een aantal gesprekken toch niet goed genoeg uit. Mediation werd de volgende stap. Wat ik zo goed vind aan Recht bij Arbeid is dat zij voor beide partijen oog hadden, dus zowel voor het verhaal van mijn medewerker als voor dat van mij en de organisatie. Daarnaast waren zij niet bang om gevoelige onderwerpen aan te snijden en de diepte in te gaan. Wij zijn er door hun hulp uitgekomen, met een veel fijnere samenwerking en veel meer wederzijds respect dan ik mogelijk achtte.”

– L. Q.
Manager Coloriet

“Ik heb Recht bij Arbeid via mijn netwerk leren kennen. Tijdens een gesprek kwam ik erachter dat deze partij in staat was mij aan te vullen in mijn eigen werkzaamheden. Zo heb ik Recht bij Arbeid onder andere betrokken bij een mediation-traject en tijdens een begeleidingstraject van een zieke werknemer. Wat daarbij opviel is dat Recht bij Arbeid veel expertise heeft en zaken adequaat en zeer oplossingsgericht aanpakt. Tevens zijn zij dé partij om mee te sparren als het gaat om veranderingen op het gebied van arbeidsrecht.” 

– Arno Linkels,
Wégeon Casemanagement en Arbodienst

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Ga naar de bovenkant