Heb je een conflict met je werkgever?
Ga je met plezier naar je werk?

We brengen het merendeel van onze tijd door op ons werk. Wanneer je spanningen ervaart met je leidinggevende of collega’s, kan dat behoorlijk ziekmakend zijn. Een werkconflict kan dan ook flink aan je gaan knagen omdat je er dagelijks mee wordt geconfronteerd. Jouw werkgever erkent het conflict niet of wil het niet zien, waardoor er weken, maanden of jaren niets opgelost wordt. 

Het conflict kan op een gegeven moment een negatief effect op de kwaliteit van je werk uitoefenen en lekt dan door naar je privéleven. Je neemt je werkspanningen mee naar huis en van slapen komt ook niet veel meer terecht. Je belandt in een vicieuze cirkel. Mede daarom is snel handelen belangrijk.

Bij Recht bij Arbeid bieden we arbeidsmediation, zodat we samen met jou en je werkgever om de tafel zitten om tot een oplossing te komen. Veelal doen we dit ook tijdens re-integratie-trajecten waar bedrijfsartsen ons voor inschakelen.

 • Ruim 10 jaar ervaring in arbeidsmediation
 • Bemiddeling om te komen tot een gezamenlijke en dus gedragen oplossing
 • Krijg weer rust in je werk- en privéleven

Bij Recht bij Arbeid hebben we ruime ervaring in het bemiddelen tussen werkgever en werknemer bij arbeidsconflicten. We zetten mediators door heel Nederland voor je in. Neem telefonisch contact op, dan schakelen we snel!

Een dagelijkse confrontatie

Arbeidsconflicten hebben een grote impact op werknemers. Vanuit je rol lever je een dienst of service aan het bedrijf en word je beoordeeld op je prestaties. Op het moment dat er een conflict loopt, krijg je het gevoel dat je onvoldoende of niet (meer) naar behoren presteert. Dit kan een effect hebben op je:

 • Weerstand
 • Zelfvertrouwen
 • Slaapkwaliteit
 • Algehele welzijn

Het conflict kan je volledig opslokken, waardoor je niet meer goed functioneert. Er kunnen kampen op de werkvloer ontstaan. De werkgever heeft hier vaak geen weet van of wil het liever niet weten. Het is daarom ook fijn om een zakelijke mediator aan je zijde te hebben, die zowel jouw kant als die van de werkgever begrijpt en kan toelichten waar nodig. In veel gevallen is het conflict ontstaan vanwege gebrekkige, slechte communicatie of onuitgesproken verwachtingen.

Soms lijkt er geen uitweg te zijn

Bij Recht bij Arbeid hebben we meer dan ruim 10 jaar ervaring in arbeidsmediation. Vaak horen we werknemers zeggen dat het licht aan het einde van de tunnel niet meer zichtbaar is. We zien de impact van een conflict en dat raakt ons.

Werkwijze in het kort
  1.  In het begin voeren we een individueel gesprek. Het voordeel is dat we dan over en weer kennis maken en een indruk van elkaar krijgen. Ook nemen we de tijd om alle vragen die bij jou leven door te nemen. We gaan op zoek naar de wortel van het probleem en maken dit bespreekbaar.
  2.  Bij het tweede gezamenlijke gesprek is ook de werkgever aanwezig, het zogenaamde plenaire gesprek. Vandaaruit onderzoeken we met alle partijen hoe er een nieuwe, betere toekomst kan worden bereikt.

Het is belangrijk om te weten dat mediation vrijwillig is en dat je op elk moment je eigen keuze kunt maken. Iedere zakelijke mediation wordt gekenmerkt door geheimhouding. Jouw verhaal blijft dus vertrouwelijk.

Waarom Recht bij Arbeid?

We werken alleen met gecertificeerde mediators die vallen onder de vlag van het MfN. Al onze mediators hebben aan de hand van een verplichte basistraining succesvol het landelijke examen afgelegd, om tot het MfN (Mediation Federatie Nederland) te kunnen toetreden. Jaarlijkse trainingen en intervisies zijn verplicht om geregistreerd te blijven.

Zet de eerste stap naar meer rust

Het lucht vaak al veel op, wanneer je je verhaal kwijt kan bij een onafhankelijke partij. Neem telefonisch contact op, dan helpen we je door deze situatie heen te komen.

mr. Joyce B.E. Paashuis

Juriste en MfN-gecertificeerde arbeidsmediator Lees meer

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Ik heb vijf jaar geleden een burn-out gehad. Ik heb diverse psychiatrische diagnoses en ben slechtziend. De verzekeringsartsen hebben me destijds niet goed geclassificeerd en hebben alleen mijn burn-out meegenomen in hun beoordeling. Ik werd voor 30% afgekeurd, terwijl ik totaal niet in staat was om te werken. Een heel verkeerde inschatting dus!

Recht bij Arbeid heeft me begeleid om opnieuw het traject met het UWV in te gaan. Ik kan wel zeggen dat zij zich echt in mijn casus hebben vastgebeten! Daarnaast hebben ze me aangespoord allerlei gegevens te verzamelen; denk aan rapporten, onderzoeksresultaten, etc. Hierdoor had ik het gevoel dat ik er ‘zelf’ ook actief mee bezig was. De begeleiding was heel prettig. Zelf weet je die weg helemaal niet te bewandelen! Met al deze ‘nieuwe’ feiten ben ik nu voor 80% -100% afgekeurd. Dit heeft me zoveel rust gebracht.”

– Jeroen Baldal

Ga naar de bovenkant