Zoek je hulp bij bezwaar maken tegen UWV?

Zoek je hulp bij bezwaar maken tegen UWV?
Ben je het oneens met een besluit van het UWV ?

Het overkomt je: je wordt langdurig ziek en hoe lastig dit ook al is, krijg je te maken met het UWV en andere instanties die ineens een beslissende rol hebben in jouw leven. Blijkt uit die beslissing dat jij gedurende je ziekte opnieuw naar werk moet gaan zoeken of dat je een te lage uitkering krijgt, dan is het fijn om daar goede professionele hulp bij te krijgen. Bij Recht bij Arbeid zetten wij ons voor jou in, zodat ook jij een volwaardige kans krijgt op je goed recht.

  • Krijg hulp bij het maken van bezwaar bij het UWV
  • We hebben ruim 10 jaar ervaring in bezwaarschriften
  • Professionele aanpak met verschillende expertises

We begrijpen dat een dergelijke beslissing van het UWV veel impact heeft. Contacteer ons, dan gaan we voor je aan de slag.

Advies en bijstand bij bezwaarzaken

Recht bij Arbeid adviseert en voert bezwaarzaken voor haar klanten. Wij leveren de juridische kennis en – indien nodig – een bezwaararts de noodzakelijke medische kennis. Dit is de kern van ons team. De sociale zekerheid is een lastig kennisgebied en onze specifieke kennis van zaken maakt hierin het noodzakelijke verschil.

Wanneer je ziekte niet wordt erkend door het UWV

Je werkgever kan zijn best hebben gedaan om jou goed en intensief te begeleiden gedurende je ziekteverlof. Indien het UWV vindt dat je weer klaar bent voor re-integratie, zal je genoodzaakt zijn om weer te gaan solliciteren. Ondanks dat jij nog niet 100% de oude bent, moet je alweer gaan nadenken over een nieuwe baan. Dit kan een grote zorg worden, waar je eigenlijk al de ruimte niet voor hebt.

Een opstapeling van tegenslagen 
De kans is groot dat je in een negatieve spiraal terechtkomt: door je fysieke of psychische klachten, krijg je mogelijk maken met een forse inkomensterugval en is de toekomst onzeker. We nemen deze zorg voor financieel verlies graag voor je uit handen, zodat je een sterkere positie ten opzichte van het UWV hebt.

Het complexe systeem van het UWV

Als je een bezwaar indient, maak je een kans van ‘slechts’ 25% om dit te winnen, zoals blijkt uit de statistieken (zie UWV jaarverslagen). Om in bezwaar te gaan tegen een beslissing van het UWV, zijn een aantal regels belangrijk. Zo geldt er bijvoorbeeld een bezwaartermijn van exact 6 weken en géén dag langer. Maar hoe pak je het beste een bezwaar aan? Voor Recht bij Arbeid is dit dagelijks werk. We hebben eerdere cases gewonnen en weten daarom waar een sterk bezwaarschrift aan moet voldoen.

Vraag direct om hulp

Bel ons op voor hulp in jouw situatie. We helpen je graag om door deze moeilijke periode heen te komen. Het is ook mogelijk om je vragen naar ons te mailen. We sturen je dan zo snel mogelijk een reactie toe.

mr. Joyce B.E. Paashuis

Juriste en MfN-gecertificeerde arbeidsmediator Lees meer

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Ik heb Recht bij Arbeid via mijn netwerk leren kennen. Tijdens een gesprek kwam ik erachter dat deze partij in staat was mij aan te vullen in mijn eigen werkzaamheden. Zo heb ik Recht bij Arbeid onder andere betrokken bij een mediation-traject en tijdens een begeleidingstraject van een zieke werknemer. Wat daarbij opviel is dat Recht bij Arbeid veel expertise heeft en zaken adequaat en zeer oplossingsgericht aanpakt. Tevens zijn zij dé partij om mee te sparren als het gaat om veranderingen op het gebied van arbeidsrecht.” 

– Arno Linkels,
Wégeon Casemanagement en Arbodienst

Ga naar de bovenkant