Zoek je een onafhankelijke vertrouwenspersoon?

Zoek je een onafhankelijke vertrouwenspersoon?
Zoek je een gecertificeerde vertrouwenspersoon?

We brengen het merendeel van onze tijd door op de werkvloer. Dit zegt al genoeg over het belang van een veilige werksfeer, waar de omgang met collega’s en managers fijn hoort te verlopen. In de praktijk is dit helaas niet altijd het geval. Word je ten onrechte verkeerd behandeld, dan heeft dit een grote impact op je dagelijkse leven. 

  • Gecertificeerde vertrouwenspersonen
  • Gesprekspartner met geheimhoudingsplicht 
  • Hulp bij ongewenst gedrag op de werkvloer 
  • Ruime ervaring 

Roep de hulp in van een externe vertrouwenspersoon. De eerste stap begint met het bespreekbaar maken van de situatie. Als vertrouwenspersoon helpen we je om de stilte te doorbreken.

Word jij gepest, gediscrimineerd of nog erger: seksueel geïntimideerd?

Als externe vertrouwenspersoon staan we je bij om deze giftige cyclus te doorbreken. Op de werkvloer hoor je je veilig te voelen onder collega’s en meerderen. Is dit niet het geval, dan zullen je werkzaamheden hieronder gaan leiden, met als gevolg (langdurig) verzuim of ontslag. We help je graag in volle vertrouwen door de situatie heen te komen. We gaan discreet om met gegeven informatie, waarbij je zelf de controle behoudt over de vervolgstappen.

Het nadeel van een interne vertrouwenspersoon

Een interne vertrouwenspersoon is feitelijk niet toegestaan door de Arbowet. Het is namelijk belangrijk dat de aangewezen vertrouwenspersoon geen dubbele petten draagt, omdat dit de integriteit kan betwijfelen. Een interne vertrouwenspersoon kan in loyaliteitsconflict komen tussen jou en de werkgever. Dit zorgt voor een verhoogde drempel. Hierdoor kan het zijn dat meerdere werknemers tegen hetzelfde probleem als jou aanlopen, maar dit niet hebben durven melden. Met een externe vertrouwenspersoon voorkom je bovenstaande problemen.

Wanneer je geen uitweg ziet

Mogelijk is er al langere periode sprake van pestgedrag, discriminatie of seksuele intimidatie. De situatie kan zeer beklemmend zijn, waardoor je geen mogelijke oplossing meer kan bedenken. Met onze ruime ervaring als gecertificeerde vertrouwenspersoon helpen we jou om de situatie in goede banen te lijden. Hoe dan ook, vinden we samen met jou een gepaste oplossing.

Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen(LVV)

Een goede vertrouwenspersoon is niet zomaar iemand die de vaardigheid heeft om goed te kunnen luisteren. Er komt veel meer kijken bij de taken en verantwoordelijkheden van een vertrouwenspersoon. Om deze reden is het LVV-certificaat in het leven geroepen. Het certificaat beschermt de beroepsnaam, waardoor je erop kunt vertrouwen dat de vertrouwenspersoon de nodige kennis in huis heeft.

Recht bij Arbeid: Jouw onafhankelijke vertrouwenspersoon

We helpen medewerkers die zich verkeerd behandeld voelen. We voorzien jou van de eerste opvang, advies en begeleiding. We werken standaard met een geheimhoudingsplicht. Neem telefonisch contact met ons op, dan gaan we gelijk voor je aan de slag.

drs. Margreet Meijer

Werk je in een vervelende werksfeer? Ik help je graag als gecertificeerd vertrouwenspersoon. Lees verder

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Wij hadden een conflict met een werknemer binnen ons bedrijf en kwamen daar samen niet uit. Dus hebben wij Recht bij Arbeid ingeschakeld, ook om te laten zien dat wij van goede wil waren. Recht bij Arbeid heeft ons begeleid in de gesprekken met de werknemer. Wat mij opviel is dat zij zich zeer neutraal en kundig opstellen, en geen partij kiezen. Met de uitkomst ben ik als werkgever uiteraard niet honderd procent tevreden; ik had bepaalde zaken graag anders gezien. Maar goed, als we het met elkaar eens waren geweest, dan was dit conflict ook nooit ontstaan. Waar ik erg bij om ben is dat ons, door de samenwerking met Recht bij Arbeid, de gang naar de rechter bespaard is gebleven. We konden snel weer vooruit en dat is voor beide partijen alleen maar goed geweest.”

– Caroline Sontrop,
SISO-eigenaar en voormalig hoofd personeelszaken

Ga naar de bovenkant