Bent u het oneens met een besluit van het UWV?

Als werkgever draait u steeds vaker op voor de kosten van een zieke (ex-)medewerker. In de toekomst zal deze verschuiving naar verwachting alleen maar toe gaan nemen. Deze kosten kunnen over een periode van 10 jaar tot wel €125.000,- oplopen per individuele medewerker.

Recht bij Arbeid helpt u bij het maken van bezwaar of het in hoger beroep gaan bij het UWV. Onze arbeidsjuristen zijn gespecialiseerd in dergelijke zaken en kunnen u op de hoogte stellen van uw volledig recht. Met onze hulp voorkomt u onnodige kosten: in veel gevallen blijkt dat uw (ex-) werknemer recht heeft op een andere uitkeringsvorm, waarvoor u geen premie hoeft af te staan.

  • Juridische hulp bij een UWV bezwaar
  • Ruim 10 jaar ervaring in UWV bezwaren
  • Voorkom onnodige kosten: ken uw recht

Loopt u al tegen een dergelijke situatie aan en bent u benieuwd hoe Recht bij Arbeid u bij
kan staan? Neem telefonisch contact op met mr. Joyce Paashuis of mail ons.

Wie dient het bezwaar in?

Nadat u een beslissing heeft ontvangen waar u zich niet in kunt vinden, dan sturen we als eerst een pro forma bezwaar binnen de gestelde bezwaartermijn. Gelijktijdig verzoeken we het UWV om het gehele (medische) dossier aan ons toe te sturen. Recht bij Arbeid is door het UWV op de lijst van gemachtigden geplaatst waardoor Recht bij Arbeid het recht tot volledige inzage heeft in het volledige medische dossier. Hier hoeft u in eerste instantie dus geen arts voor in te schakelen. Dat scheelt u kosten.

Hoe verder na ontvangst van het dossier?

Neem direct contact op

Loopt u tegen een van bovenstaande situaties aan of staat uw situatie er niet bij? Neem contact met ons op, dan gaan we met u in gesprek en kijken we direct wat we voor u kunnen betekenen!

mr. Joyce B.E. Paashuis

Juriste en MfN-gecertificeerde arbeidsmediator Lees meer

Je hebt een arbeidsconflict?
Of een andere zaak?

Recensies

“Wij werken al zes jaar met Recht bij Arbeid samen. Ik schakel hen ongeveer twee maal per jaar in en dan echt voor de meer complexe dossiers, waar ik zelf geen raad mee weet. Het gaat hierbij om zaken tegen het UWV, waarin wij het niet eens zijn met eerdere uitspraken en zo nodig in (hoger) beroep willen gaan. Recht bij Arbeid vraagt desbetreffende dossiers op en zet de boel voor ons in gang. Bij complexe zaken is het echt fijn om hen als back-up te hebben. Zij zijn erg goed op de hoogte van de regelgeving van het UWV.” 

– Dirk van de Geest,
Van den Bor Pluimvee – CFO 

Ga naar de bovenkant